Nyheder

At kende grundlæggende i Aikido

Aikido er en af de ældste form for kampsport. Grundlagt af Morihei Ueshiba, skete aikido gennem studier af mange forskellige slags traditionelle kampsport. I virkeligheden, er ofte opfattet som en form for motion eller en dans på grund af nogle af dens former. Det er også set af nogle kredse som en form for kampsport mesmerism.

Aikido er selv forvirret med Daito Ryu Aikijutsu, det er anderledes i sin essens. Stadig, dens grundlægger tilskrives måde, hans master Sokaku Takeda, grandmaster af Daito Ryu hans skabelse af aikido, åbnede hans øjne for naturen af Budo.

Hvad er aikido?

Trods sine mange opfattede former er aikido en Budo eller kampsport. Det er forfinelse af de teknikker, der undervises i traditionelle kampsport og er kombineret med en filosofi, der opfordrer til Åndens kraft. Det er i sin essens, en blanding af kroppen og sindet.

Dens filosofi er dybest set stammer fra tro at bedrag og FUP eller brute force ikke vil gøre os besejre vores modstandere. I stedet, koncentration, der involverer Ånden vil være nok til at styrke os.

Aikido er også brugt som en måde at opdage vores sande stier, således at vi kan udvikle vores individualitet. Det lærer også dens udøvere at forene deres krop og deres sind, således at de vil blive i harmoni med “universet” og med naturen. Deres magt og deres styrke vil komme fra denne balance og harmoni.

Ordet “universet” i aikido er ikke noget uklare begreb, som man ikke kan opnå. Det er faktisk helt konkret og endda inden for rækkevidde af personen. I aikido, kan “universet” opnås gennem konkrete oplevelser og hverdagen.

Aikidos bevægelser og teknikker er cirkulær. Når en cirkel er lavet i aikido, siges personen at være beskyttet mod kollision fra en modsatrettet kraft. Et fast center, men er nødvendig for at skabe denne cirkel. Et eksempel på en fast cirkel er en snurretop, der forvandler i hurtigt tempo. Uden et fast center, vil hastighed bevægelighed kun skabe ubalance. Stilheden af snurretop i hastighedsoverskridelser bevægelse er, hvad hedder sumikiri i Aikido sprog. Dette opnås kun ved hvad Aikido grundlægger kalder “total klarhed i sindet og kroppen.” Men dette er ikke så nemt at opnå. Det tager lang tid for undersøgelsen og praksis for at finde denne intense koncentration og centeredness.

Uddannelse er vigtig i aikido samt koncentration, fordi selv om det kan være nemt at oprette en centreret bliver når inde i en martial arts gym, det samme ikke kan siges om situationer og omstændigheder uden for. Det bliver ikke nemt at holde ens ro. når de står med ekstraordinære omstændigheder. Dette er faktisk et af mål af Aikido uddannelse. Det har til formål at undervise dens udøvere at opretholde deres fatning og deres centeredness selv i panik situationer såsom fare og ulykker.

Én metode underviste i aikido er at trække vejret med det, der kaldes seika tanden punkt. Dette er del af kroppen, der kan findes to inches under navlen. Kontrolleret vejrtrækning er en nøgle til at være en med universet og at centrere sig med naturen. Når en person lærer at gøre dette, vil han eller hun føle ekstraordinært ro, som de kan bruge i praksis af aikido.

Leave a Reply

Your email address will not be published.