Finans

Ting at overveje, før du køber et nyt køkken

Uanset om du indretter hele dit hus eller blot opgraderer dit køkken, er der nogle vigtige ting, du skal overveje, før du køber et nyt. De oprindelige omkostninger ved et nyt køkken kan være alt fra flere tusinde euro til mange tusinde euro, afhængigt af design, apparater og mere. Så længe du holder dig til et budget på omkring 10 procent af den samlede værdi af din bolig, har du det godt. Du skal dog huske på, at et nyt køkken kan koste så meget som PS50,000, så du skal være forsigtig med ikke at overforbruge.

Uanset om du bare ønsker at tilføje et miljøvenligt touch til din bolig eller blot ønsker at ændre udseendet på dit køkken, er det vigtigt at begynde at planlægge dit nye køkken. Hvis du har fået ‘køkken misundelse’, er det tid til at tænke på at lån til køkken. Og hvis du ikke har et stort budget, skal du ikke bekymre dig – der er en løsning til dig.

At vælge den rigtige type køkkenskab er afgørende. Selvom udseendet på dine nye køkkenskabe helt sikkert vil fange dit øje, er kvaliteten af dem mere end bare huddyb. Når du ser på et nyt køkken, vil du uden tvivl blive fristet til at røre ved dets apparater, bordplade, vask og vandhaner. Men mens du er ved det, skal du sørge for at inspicere slagtekroppene nøje. Kontroller for deres tykkelse og densitet og kontroller hængslerne og skufferne.

En af grundene til, at du bør opgradere dit køkken, er fordi du vil sælge din ejendom. Boligkøbere leder efter et hus med karakter, og et smukt køkken kan tilføre værdi. Ifølge Landsdækkende kan værdien af et nyt køkken stige med fem til femten procent. Men hvis du ikke sælger dit hus eller overvejer at flytte ud, kan det være bedre for dig at spare penge ved at foretage ændringerne selv. Du vil være gladere for resultaterne, end hvis du havde hyret en entreprenør.

Selvom det er rigtigt, at materialer og apparater udgør størstedelen af de samlede omkostninger, vil andre omkostninger som hjælpearbejder og håndværkeres gebyrer også være en faktor i de endelige omkostninger. Spørg din leverandør om alle de omkostninger, der er forbundet med processen. Hvis du gør dit køkken ondt, skal du huske at spørge om leveringsomkostninger, ekstra gebyrer for vanskelig adgang og omkostningerne ved at male igen. Og glem ikke, at du vil bruge penge på et nyt køkken i de kommende år, så det er vigtigt, at du gør din forskning for at få den bedste værdi.

En af de bedste måder at vælge et nyt køkken på er at skrive alle de ting ned ved dit nuværende køkken, som du ikke kan lide. Et par eksempler på årsager kan omfatte rummets layout, mangel på bordpladeplads, siddeplads og farve. Ideelt set bør du have et fungerende køkken, der passer til din families livsstil og din stil. Du kan også bruge et foto af dit gamle køkken til at hjælpe dig med at planlægge dit nye køkken.